زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

زیتون

والتین و الزیتون(تقدیم به حبیبه ویاسمن)

ویتامین های گروه ب

سوسن  

 

 ویتامین های حانواده B یک سری ویتامین هایی هستند که شباهت ساختمانی و عملکردی بسیاری به هم دارند و تا کنون ویتامینهای بسیاری از این گروه شناخته شده اند که شامل ویتامین B1 تا ویتامین B22 است.

در این نوشتار سعی بر این است که شرحی مختصر اما کامل از این خانواده پرسود و ضروری داده شود. باشد که مفید واقع گردد.

ویتامین B1 ، "تیامین"

1- تیامین یک ویتامین محلول در آب و ضروری برای متابولیسم چربی، گلوکز و پروتئین می باشد.

2- این ویتامین در کارکرد ماهیچه ها و دستگاه حرکتی بدن نقش اساسی دارد.

بهترین منبع مخمر و مخمر آبجو و سبوس غلات است .حبوبات و گوشت منابع غنی از ویتامین "B1" هستند.

ویتامین B2 ، "ریبوفلاوین"

1- ریبوفلاوین که به نام ویتامین "B2" نیز شناخته می شود باعث آزادسازی انرژی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی می شود.

2- ریبوفلاوین برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروری است.

بهترین منابع ریبوفلاوین شامل مخمر آبجو، بادام، گوشت، مارچوبه ، کلم بروکلی، تخم مرغ، ماست، قارچ، سویا، شیر و اسفناج.

ویتامین B3 ،"نیاسین"

1- نیاسین بیشتر برای درمان کلسترول بالا استفاده می شود،

2- . به عنوان پایین آورنده چربی خون، مصرغ می شود.

بهترین منابع ویتامین B3 غذاهایی است که غنی از پروتئین باشد مانند: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشک پخته شده و نخود، کبد، شیر کم چربی یا بدون چربی و پنیر، سویا و آجیل.

ویتامین B5 ،"اسید پانتوتنیک"

1- همه سلولهای بدن نیاز به ویتامین "B۵" یا اسید پانتوتنیک دارند.

2- این ویتامین محلول در آب است و در بدن تبدیل به ترکیبی به نام «کوآنزیم-آ» می شود که وجود این ماده در بدن برای تبدیل غذا به انرژی لازم است.

این ماده در انواع مختلف مواد غذایی یافت می شود. مقدار زیادی از ویتامین "B5" در طی تهیه فرآورده های غذایی از بین می رود.

بنابراین گوشت تازه، سبزیجات و تمام غلات تازه دارای ویتامین "B5" بیشتری نسبت به غذاهای فریز شده یا کنسرو شده هستند.

به ادامه مطلب رجوع کنید

منابع:

Health and Wellness Library: Vitamin B Family

Vitamin B Family Essential and Plentiful in Food

To B6 or not to B4


 

سابقه موضوع : 

http://zatun.blogsky.com/pages/10/

بسم الله الرحمن الرحیم

ویتامین های خانواده B

ویتامین B1 ، "تیامین"

1-      تیامین یک ویتامین محلول در آب و ضروری برای متابولیسم چربی، گلوکز و پروتئین می باشد.

2-      این ویتامین در کارکرد ماهیچه ها و دستگاه حرکتی بدن نقش اساسی دارد.

3-      در مطاعات اخیر، نتایج نشان داده اند که 75% از بیماران دیابتی، از کمبود تیامین رنج می برند که در ادرار دفع می شود.

4-      کمبود ویتامین B1 می تواند منجر به بیماریهای عروقی شود.

5-      مصرف ویتامین B1 (بیست و پنج میلی گرم روزانه) به همراه ویتامین B6(پنجاه میلی گرم روزانه) در بیماران دیابتی منجر به بهبود درد، بی حسی و پارستزی در این بیماران شد. 

الکلی ها در معرض خطر بیشتری برای کمبود این ویتامین روبرو هستند زیرا مصرف زیاد الکل ذخائر ویتامین "B1" بدن را کاهش می دهد. 

منابع غذایی

بهترین منبع مخمر و مخمر آبجو و سبوس غلات است .حبوبات و گوشت منابع غنی از ویتامین "B1" هستند. دیگر منابع خوب برای این ویتامین شامل برنج ، دانه های گل آفتابگردان، بادام زمینی، سبوس گندم، مخمر آبجو، شیر سویا، لوبیا و .... شیر، میوه جات و سبزیجات اگر به میزان کافی مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین "B1" هستند.

اشکال دیگر: ویتامین "B1" به نام های "تیامین هیدروکلرید" و "تیامین مونونیترات" وجود دارد. این ماده به صورت قرص یا کپسول در فرم مولتی ویتامین قابل جویدنی برای بچه ها و شکل مایع، به صورت ترکیب ب- کمپلکس و یا به تنهایی قابل دسترس است.

ویتامین B2 ، "ریبوفلاوین"

1-      ریبوفلاوین که به نام ویتامین "B2" نیز شناخته می شود باعث آزادسازی انرژی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی می شود.

2-      ریبوفلاوین برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروری است.

3-      همچنین برای سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بیماریها حفاظت می کند، لازم و مهم می باشد. 

منابع غذایی 

بهترین منابع ریبوفلاوین شامل مخمر آبجو، بادام، گوشت، مارچوبه ، کلم بروکلی، تخم مرغ، ماست، قارچ، سویا، شیر و اسفناج. ریبوفلاوین در اثر نور و قلیا نظیر جوش شیرین از بین می رود. این ماده توسط حرارت از بین نمی رود. اگرچه در داخل آبی که در حال پختن است، نفوذ می کند.

ویتامین B3 ،"نیاسین"

1-      نیاسین بیشتر برای درمان کلسترول بالا استفاده می شود،

2-      . به عنوان پایین آورنده چربی خون، مصرغ می شود.

3-       این محصول علاوه بر پایین آوردن سطح کلسترل، باعث کاهش LDL ، کاهش تری گلیسریدها وافزایش HDL نیز می شود.

4-      مصرف نیاسین در بیماران دیابتی برای درمان کلسترل بالا، مطمئن و موثر است.

5-      دوز بالای نیاسین، می تواند باعث بالا رفتن آنزیم های کبدی شود.

6-      بدن شما برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی، نیاز به ویتامین B3 دارد. بدون ویتامین B3 سیستمهای بدن شما متوقف خواهند شد.

7-      بدن شما از ویتامین B3 برای ساختن ترکیبات مختلف از جمله هورمون های جنسی و هورمون های آدرنال، استفاده می کند.

8-      این ویتامین همچنین به خارج کردن مواد شیمیایی سمی و مضر از بدن و تنظیم قندخون کمک می کند. بیشتر افراد مقدار کافی از این ویتامین را از طریق غذایی که می خورند، به دست می آوردند.

9-      موارد استفاده نیاسین کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد. این ویتامین اثر داروهای کاهندة کلسترول را افزایش می دهد.

10-  نیاسین آمید به درمان آرتروز، روماتیسم مفصلی، دیابت وابسته به انسولین، بیخوابی و سردرد میگرنی کمک می کند. هر شکلی از این ویتامین می تواند در درمان یا پیشگیری از کمبود ویتامین B3 استفاده شود. 

این ویتامین محلول در آب است و این بدان معنی است که در بدن ذخیره نمیشود و برای برطرف کردن نیازهای بدن به طور مرتب و روزانه باید مصرف شود. 

دو شکل از ویتامین "B3" وجود دارد: 

نیاسین (به عنوان اسید نیکوتینیک نیز شناخته می شود) و نیاسین آمید (نیکوتین آمید نیز گفته می شود). هر 2 فرم این ویتامین به عنوان یک ماده مغذی در بدن به یک طریق مؤثرند اما موارد استفاده آن در درمان بیماریها متفاوت است.

منابع غذایی 

بدن شما ویتامین B3 را از پروتئین به دست می آورد بنابراین اگر در رژیم غذایی پروتئین کافی وجود داشته باشد، ویتامین "B3" کافی به بدن شما می رسد. بهترین منابع ویتامین B3 غذاهایی است که غنی از پروتئین باشد مانند: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشک پخته شده و نخود، کبد، شیر کم چربی یا بدون چربی و پنیر، سویا و آجیل. منابع دیگر خوب برای ویتامین "B3" شامل مخمر آبجو، سبوس گندم، نام پرقوت و حبوبات. غلات (به جز ذرت)، قارچ و سبزیجات تازه. ویتامین "B3" در اثر پختن در آب از بین می رود. بنابراین تا حد امکان از جوشاندن، پختن و فریزکردن سبزیجات خودداری کنید.

ویتامین B5 ،"اسید پانتوتنیک"

1-      همه سلولهای بدن نیاز به ویتامین "B۵" یا اسید پانتوتنیک دارند.

2-      این ویتامین محلول در آب است و در بدن تبدیل به ترکیبی به نام «کوآنزیم-آ» می شود که وجود این ماده در بدن برای تبدیل غذا به انرژی لازم است.

3-       ویتامین «B5» به عنوان ویتامین «ضد استرس» نیز شناخته شده است. زیرا عملکرد غدهٔ آدرنال را تقویت کرده و بهبود می بخشد.

4-      ویتامین B5 برای عملکرد عضلات و اعصاب و حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن ضروری است.

5-      این ویتامین همچنین در کاهش علایم دردناک روماتیسم مفصلی مؤثر است.

6-      اسید پانتوتنیک به کاهش لیپید خون (چربی، کلسترول، تری گلیسریدها) کمک کرده و پدیدهٔ سمیت زدایی را تسریع می کند. 

 

منابع غذایی 

این ماده در انواع مختلف مواد غذایی یافت می شود. مقدار زیادی از ویتامین "B5" در طی تهیه فرآورده های غذایی از بین می رود.

بنابراین گوشت تازه، سبزیجات و تمام غلات تازه دارای ویتامین "B5" بیشتری نسبت به غذاهای فریز شده یا کنسرو شده هستند. بهترین منابع ویتامین "B5" عبارتند از: مخمر آبجو، نان غلات و حبوبات، قارچ، کبد، لوبیای خشک و نخود، آووکادو، ماهی، مرغ، آجیل (فندق،گردو)، بادام زمینی، گل کلم، شیر و پنیر، سیب زمینی، پرتقال، موز و تخم مرغ. توصیه شده است که ویتامین B5 را همراه با سایر ویتامینهای "ب" مصرف کنید تا تعادل سیستم بدن شما در مورد ویتامین ب حفظ شود

ویتامین B6 پیرودوکسین

1.   ویتامین B6 حلال در آب است و مازاد آن از بدن دفع می‎گردد و به خاطر همین هنگام کمبود در بدن باید جایگزین شود.

2.  ویتامین B6 از سه ماده پیریدوکسین (Pyridoxine) ، پیریدوکسال (Pyridoxal) ، پیریدوکسامین (Pyridoxamine) ساخته شده است که همگی به هم مرتبط بوده و با هم عمل می‎کنند.

3.   ویتامین B6 باعث جذب پروتئین و چربی در بدن می‎شود.

4.   ویتامین B6 ضدتهوع است.

5.  کمبود ویتامین B6 باعث تورم بدن، ریختن موها و خونریزی می‎شود و پوست بدن شوره می‎زند. اگر این کمبود ادامه پیدا کند باعث کم‎خونی و از بین رفتن بافت‎های بدن می‎گردد.

6.   کمبود  ویتامین B6 باعث ضعف اعصاب و فعالیت عصبانی، دشواری در راه رفتن و درد شکم را به وجود می‎آورد.

7.  خانم‎هایی که دچار حالت استفراغ حاملگی می‎شوند بهتر است روزانه کمی بادام زمینی میل کنند چون مقدار ویتامین B6 در آن زیاد است.

8.   برای لطافت پوست بدن نیاز به ویتامین B6 دارد.

9.   ویتامین B6 از تنش عضلات جلوگیری می‎کند.

10.   ویتامین B6 درمانگر زخم‎های عضلانی شدید و دردهای عضله می‎باشد.

11.   کسانی که میگرن دارند ویتامین B6 استفاده کنند.

12.    ویتامین B6 از سقط جنین جلوگیری می‎کند.

13.      کمبود ویتامین B6 باعث چاک زبان می‎گردد.

14.     ویتامین B6 حفظ تعادل سدیم و پتاسیم در بدن است.

15.     کمبود ویتامین B6 باعث کندذهنی و فراموشی می‎گردد.

16.     ویتامین B6 حفظ کننده سطح طبیعی منیزیم در خون است.

17.    اگر می‎خواهید نتیجه خوبی از ویتامین B6 بگیرید آن را همراه ویتامین C و منیزیوم استفاده کنید.

18.      ویتامین B6 برای جذب کامل ویتامین B12 ضروری است.

19.       ویتامین B6 در جذب اسید نیوکلئیک (یک ماده ضدپیری) کمک می‎کند.

20.       ویتامین B6 مدر می‎باشد.

21.    منجمد کردن میوه‎‎ها و سبزی‎ها باعث از بین رفتن ویتامین B6می‎شود.

22.     غذاهایی که به مدت طولانی ذخیره می‎شود و کنسرو کردن آن‎ها همچنین الکل و استروژن دشمن ویتامین B6 می‎باشد.

23.     گوشت بریان ویتامین B6 آن کم است.

24.     خانم‎هایی که قرض ضدبارداری استفاده می‎کنند نیاز بیشتری به B6دارند.

25.     ویتامین B6 را می‎توان در سبوس گندم، برنج، جو، شلغم ، سیر، جوانه گندم، جگر، مخمر آبجو، قلوه، سویا، طالبی، کلم، بادام زمینی، گردو، زرده تخم‎مرغ، گوشت، سیب‎زمینی، شیر، گاو، لوبیا، موز، خربزه، انگور، انجیر، کلم، تره فرنگی و فلفل سبز پیدا نمود.

ویتامینB7 اینوزیتول

1.    ویتامین B7 (اینوزیتول) برای سوخت و ساز کلسترول و بعضی از مواد فسفاتیدی لازم است.

2.    ویتامین B7 (اینوزیتول) به وسیله میکروب‎های روده ساخته می‎شود و در گوجه فرنگی ، زرده تخو مرغ، بادام ، هویج ، پیاز و کلم موجود است.

3.    کمبود ویتامین B7 (اینوزیتول) باعث مبتلا شدن به طاسی می‎شود.

4.    کمبود ویتامین B7 (اینوزیتول) باعث اگزما و آلرژی می‎گردد.

5.    وجود ویتامین B7 (اینوزیتول)باعث افزایش انقباض روده باریک می‎گردد.

6.    ویتامین B7 (اینوزیتول) برای درمان بیماری یبوست مؤثر واقع می‎شود.

7.    مصرف ویتامین B7 (اینوزیتول) باعث کم شدن کلسترول خون می‎شود.

8.  از ترکیب کولین با ویتامین B7 (اینوزیتول) قسمتی از ساختمان لیستین ماده‎ای که توسط جگر تولید شده و در مغز به تعداد فراوان یافت می‎شود را به وجود می‎آورد خوب است که بدانیم باعث پیشرفت انسان وجود همین لیستین در مغز می‎باشد علاوه بر این لیستین در هضم و جذب چربی‎ها و ویتامین‎های محلول در چربی می‎باشد.

9.    نام‎های دیگر ویتامین B7 اینوزیتول یاویتامین j (کولین) می‎باشد.

10. از تجمع چربی جلوگیری می‎کند.

B8 بیوتین H1

1.    این ویتامین قسمتی از یک آنزیم است که در سوخت و ساز اسیدآمینه‎ها و اسیدهای چرب اشباع نشده مصرف می‎شود.

2.    کسانی که سفیده تخم‎مرغ را خام می‎خورند دچار کمبود ویتامین B6می‎شوند البته سفیده پخته این ضرر را ندارد.

3.    نام دیگر ویتامین B8 ، H1 است این ویتامین در ترمیم پوست و ترمیم مو نقش مهمی دارد.

4.    از بروز جوش صورت و بدن و بیماری‎های پوستی جلوگیری می‎کند.

5.    کمبود ویتامین B8 باعث پریدگی رنگ و خشکی پوست می‎گردد.

6.  کمبود ویتامین B8  باعث پیداشدن لکه‎های قرمز روی پوست می‎گردد و گاهی این لکه‎ها خاکستری رنگ می‎گردد اگر ادامه پیدا کند کمبود ویتامین B8 به صورت ضایعات پوستی در می‎آید و فلس خشک ایجاد می‎کند.

7.    این ویتامین در جگر، زرده تخم‎مرغ، شکلات، جوانه عدس و لوبیا همراه با حرارت مخمر آبجو، غلات، ماهی و جوانه گندم یافت می‎شود.

B9 اسیدفولیک

1.    این ویتامین نقش عمده‎ای درتشکیل گلبول‎های قرمز و رفع کم‎خونی می‎باشد.

2.  در سوخت و ساز پروتئین و تقسیمات سلولی شرکت دارد. کمبود آن باعث بی‎خوابی، تشنج و ناراحتی‎های عصبی مثل آلزایمر و کمخونی می‎گردد البته رشد را ضعیف می‎کند.

3.    کمبود این ویتامین باعث ریزش ابرو و مژه می‎گردد.

4.  این ویتامین در اسفناج، کلم، مارچوبه، خیار، کاسنی، کاهو، سیب، سبزی‎ها (مخصوصاً تیره رنگ‎ها)، کلم سیاه، خشکبار، جوانه گندم و مخمر آبجو یافت می‎شود.

B11 (ویتامین O)

این ویتامین در جگر، روغن حیوانی، تخم مرغ محلی، کره محلی، گوشت گوسفند و شتر یافت می‌شود.

1.    این ویتامین باعث تحریک دستگاه گوارش و ترشحات معده می‎گردد.

2.    بی‎اشتهایی را از بین می‎برد.

3.    افرادی که سوءهاضمه یا سوءتغذیه دارند نیاز به این ویتامین دارند.

B12 کوبالامین

1.        ویتامین B12 حلال در آب است.

2.    بهترین منابع برای ویتامین B12 جگر گاو، گوشت گوزن، ماهی قزل آلا، صدف خوراکی،مرغ و خروس محلی و زرده تخم مرغ  است و برای تولید گلبول‎قرمز و رفع عفونت مورد نیاز است.

3.    مصرف B12 از زود سفیدشدن مو جلوگیری می‎کند.

4.    کسانی که کم خون هستند و ضعف قوای جسمی دارند و دوره نقاهت را می‎گذرانند باید از ویتامین B12 استفاده کنند.

5.  باید گفت که ویتامین B12 در گیاهان پیدا نمی‎شود و این موضوع را کسانی که خام گیاه خواری می‎کنند در نظر داشته باشند و به طریقی کمبود ویتامین B12 را جبران کنند.گیاهان ویتامین B12 را از باکتری های خاک می گیرند .

6.    ویتامین B12 تنها ویتامینی است که دارای مواد معدنی ضروری می‎باشد.

7.    ویتامین B12 به تنهایی جذب نمی‎شود لازم است که همراه آن کلسیم هم مصرف شود.

8.    مقدار مورد نیاز برای بزرگسالان 2 میلی‎گرم و دوران بارداری 6/2 میلی‎‎گرم می‎باشد.

9.  مشکل دیگری که وجود دارد علائم کمبود B12 دیر مشخص می‎شود ممکن است تا 5 سال پنهان بماند، دوستان خام‎خوار(گیاه‎خوار) متوجه این موضوع باشند.

10. ویتامین B12 برای تولید و بازسازی سلول‎های قرمز ضروری می‎باشد.

11. کمبود ویتامین B12 باعث ناراحتی عصبی و کم‎خونی می‎گردد.

12. استفاده از مشروبات الکلی و شب‎زنده‎داری باعث از بین رفتن ویتامین ‎B12 می‎گردد. بطورکلی شب‎زنده‎داری باعث بالارفتن فشارخون می‎گردد. بهترین زمان برای خواب 3 ساعت بعد از اذان مغرب تا اذان صبح است.

13. ویتامین B12 اشتهای کودکان را زیاد می‎کند و به رشد آن‎ها کمک می‎کند.

14. ویتامین B12 در جذب پروتئین، چربی به کربوهیدارت‎ها کمک می‎کند.

15. ویتامین B12 برطرف کننده خستگی و تولید انرژی را زیاد می‎کند.

16. ویتامینB12  متعادل کننده حافظه، تمرکز و تعادل می‎باشد.

17. الکل و داروهای خواب‎آور و همچنین آب و نور آفتاب و استروژن و مواد اسید و قلیایی دشمن B12 هستند.

18. افراد مسن به سختی این ویتامین را جذب می‎کنند و نیاز به مکمل آن از طریق تزریق را دارند.

19. ویتامین B12 در پنیر، جگر، ماست، گوشت، تخم‎مرغ و قلوه یافت می‎شود.

B13 اسیداورتیک

در سبزی‎ها ریشه دارد، کشک و شیرترش موجود می‎باشد

1.    ویتامین B13 در سوخت و ساز اسیدفولیک و ویتامین B12 مؤثر است.

2.    از ناراحتی‎های کبدی و پیری زودرس جلوگیری می‎کند.

3.    برای کسانی که بیماری MS دارند مورد نیاز می‎باشد.

4.    در سبزی‎ها ریشه دارد، کشک و شیرترش موجود می‎باشد.

5.    نسبت به آب و نور آفتاب حساس می‎باشد و در واقع نور آفتاب و آب دشمن ویتامین B13 می‎باشند

B15 اسیدپانگامیک

1.    این ویتامین از تجمع اسیدلاکتیک در بافت‎های عضلانی جلوگیری کرده و باعث تسهیل در تنفس سلولی می‎گردد.

2.    کمبود B15 باعث ناراحتی‎های کبدی و عفونت کبد می‎شود.

3.    کمبود B15 باعث سفیدشدن مو می‎گردد.

4.    این ویتامین در غلات‎ و هسته زردآلو، مخمرآبجو، شلتوک برنج و کدوحلوایی یافت می‎شود.

5.    عمر سلول‎های بدن را افزایش می‎دهد.

6.    باعث بیزاری از الکل می‎شود.

7.    در رفع خستگی مؤثر است.

8.    سطح کلسترول خون را پایین می‎آورد.

9.    برای کسانی که آسم و آنژیم دارند مفید است.

10. کبد را در مقابل بیماری سیروز مقاوم می‎کند.

11. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‎کند.

12. در ترکیب پروتئین با سایر مواد کمک می‎کند.

13. به نور آفتاب و آب حساس است.

14. بدن را در مقابل آلودگی‎ها حمایت می‎کند در نتیجه کسانی که در شهرهای بزرگ با هوای آلوده زندگی می‎کنند به این ویتامین نیاز زیادی دارند.

15. ورزشکاران می‎توانند از این ویتامین به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند.

ویتامین B17

1.    ویتامین B17 ازهسته زردآلو ساخته می‎شود و البته این ویتامین در مخمر آبجو وجود ندارد.

2.    گفته شده است که ویتامین B17 از سرطان جلوگیری می‎کند و بدن را در برابر سرطان مقاوم می‎نماید.

3.  ویتامین B17 در سیب، گیلاس، آلبالو، هلو(در چین یک نوشیدنی است که طعم مایل به تلخ دارد از هسته هلو ساخته می‎شود و بیشتر چینی‎ها آن را می‎خورند) آلو و شوید پیدا می‎شود.

4.  به خاطر وجود آمیگدالین در هسته‎های فوق‎الذکر بسیار بااحتیاط و کم‎مصرف شود و هیچ‎گاه بدون مشورت پزشک استفاده نکنید

B19 اسیدپارامینوبنزوئیک (ویتامین H2)

1.    عمده‎ترین تأثیر این ویتامین بر حفظ پوست و مو می‎باشد.

2.    از بروز بیماری‎هایی چون اگزما، جرب، لک و پیس، ریزش مو و سفیدشدن آن جلوگیری می‎کند.

3.  این ویتامین در کاکائو، غلات، نیشکر، کلم، گوجه‎فرنگی، کاهو، لوبیا، موز، اسفناج، سیب‎زمینی، مارچوبه، جوانه سبزی‎های ریشه‎ای، برگ‎های سبز تیره رنگ سبزی‎ها، تخم‎مرغ، ملاس، جوانه گندم ومخمر آبجو یافت می‎شود.

Health and Wellness Library:  Vitamin B Family


a look at the health benefits of Vitamin B Family and its role in human nutrition

نظرات 10 + ارسال نظر
student.no1 سه‌شنبه 25 شهریور‌ماه سال 1393 ساعت 03:32 ب.ظ

مطالبتون رو گسترش بدید.

ان شاءالله

فاطمه سه‌شنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 08:01 ب.ظ http://notime.blogfa.com

واقعا ممنون

hani جمعه 19 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 04:53 ب.ظ

ممنون از مطلبی که گذاشته اید منبع این مطلب را لطفا مشخص کنید

اگرحدیث بیان شده دانش نامه احادیث پزشکی را که ترجمه شده مرور نمائید

دوست شنبه 20 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 10:55 ق.ظ

عالیست

شهلا شنبه 14 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 02:14 ب.ظ

محمد پنج‌شنبه 9 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 08:48 ق.ظ

با سلام
مطالب سودمند بود.
سپاس.

محمود کاظمیان سه‌شنبه 6 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 05:34 ب.ظ

راجع به برخی ویتامین های ب10 - ب14 - ب16 - ب18 - ب20 - ب21 و ب22 مطلبی ارایه نشده چرا

امیر یکشنبه 7 شهریور‌ماه سال 1395 ساعت 07:53 ب.ظ

دوست گرامی خیلی استفاده ویاد اوری شد من فکر می کردم بیوتین ب 7 می باشد در صورتی که اشتباه بوده پس بیوتین ب 8می باشدخیلی ممنون و متشکر

چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یکشنبه 22 اسفند‌ماه سال 1395 ساعت 09:26 ب.ظ http://www.

مگه ویتامین های Bتا B12نیست

سلام
نه چندتا وسطش ندارد مثل ب 4یا ب 7وب 11نداریم ویتامینها جزء موادحیاتی هستند اگرنخوریم دربدن تولید نمیشه وذخیره هم نیست سریع سرطان میگریم وسکته میکنیم دیدی بچه هائی که مادرهایشان پختنی زیاد بشون میدهد سرطان خون میگیرند
بدن حیوانات ویتامین ث تولید میکند سکته وسرطان نمیگیرند
ویتامین های گروه ب وویتامین ث محلول دراب هستند ذخیره نمی شوند هرروز باید خورد که امام رضا قبل وبعد غذا نخود میخورده اندوامام صادق فرموده اندما بعدغذا لیموترش میخوریم که منبع ث است حکمت این سخن امام صادق درطب امروز دنیا اثبات شده است واقعا یک معجزه است

کامران چهارشنبه 30 فروردین‌ماه سال 1396 ساعت 06:57 ب.ظ

سلام،ویتامین B15 رو ازکجا خریداری کنم .لطفا راهنمایی کنید

کتاب خانم دکترزرین آذر برایت میل شد ازان پیدا کن باید ازتغذیه طبیعی جذب کنی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد