بدون شک شما هم بارها و بارها شنیدهاید که بیماریهای قلبی مهمترین دلیل مرگ و میر انسانهاست. در واقع قلب بهترین گنجینهی هر انسانی است که باید مراقبش بود.
متخصصان معتقدند که با مصرف مواد غذایی مناسب، ورزش و مراقبت از سلامت خود میتوان خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را تا 80درصد کاهش داد. در این مقاله با 10 روش مقابله با این بیماریها آشنایتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هر روزتان را با آب پرتقال شروع کنید
از آب پرتقالهای غنی شده با استرولهای گیاهی استفاده کنید. کافی است در خرید آب پرتقال به برچسب آن دقت کنید تا حاوی استرولهای گیاهی باشد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا روی 72 داوطلب زن و مردی که کلسترول خونشان بالا بود مطالعاتی انجام دادند.
در این پژوهش به داوطلبها، آب پرتقال غنی شده با استرولهای گیاهی و یا آب پرتقال معمولی داده شد.
بعد از انجام آزمایشات مشخص شد میزان کلسترول افرادی که آبمیوههای غنی شده مصرف کرده بودند به میزان 7 درصد و همچنین میزان کلسترول بد یا همان LDL آنها به میزان 13 درصد کاهش یافته است.
در این پژوهش میزان کلسترول افرادی که آب پرتقال طبیعی مصرف کرده بودند هیچ تغییر چشمگیری نشان نمیداد. البته این امکان هم وجود دارد که این افراد به اندازهی کافی از این آب میوه ننوشیده بودند.
بعدها در دانشگاه وسترن اونتاریو نیز پژوهش مشابهی انجام شد که نشان داد نوشیدنِ روزانه 3 لیوان آب پرتقال(از هر نوعی) به مدت 4 هفته میزان کلسترول خوب یا مفید خون را به میزان 21 درصد افزایش میدهد و تعادل بین کلسترول خوب و بد را تا 16 درصد بهبود میبخشد. توصیه میکنیم صبحها دو لیوان آب پرتقال میل کنید.
(آب پرتقال سرد و تر است درکنار آن بهتراست خرما خورد تا تعادل بدن برقرارگردد)
هر روز 6 وعدهی غذای سبک بخورید
پژوهشی که روی بزرگسالان انگلیسی انجام شد نشان داده افرادی که روزانه شش وعده یا بیشتر غذا میخورند در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده پای میز غذا میروند، میزان کلسترول بسیار کمتری دارند؛ اگر چه امکان دارد گروه اول کالریها و لیپیدهای بیشتری دریافت کنند. برای جلوگیری از این مشکل توجه داشته باشید، وعده های غذایی سبک و سرشار از سبزیجات داشته باشید.
ساندویچهایتان را با نان کامل یا همان نان سبوس دار تهیه کنید
فقط با کاهش میزان گلوسیدهای ساده مانند نان سفید و جذب گلوسیدهای پیچیدهی بیشتر مانند نان کامل(سبوسدار) وبرنج قهوهای میتوانید میزان کلسترول خوبتان را افزایش دهید و میزان تریگلیسیرید و اسیدهای چرب دیگری که سلامت قلبتان را به خطر میاندازد را کاهش دهید.
روغن زیتون را فراموش نکنید
پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع نشدهی مونو که در روغن زیتون وجود دارد میزان کلسترول بد را در افرادی که از دیابت و یا سندروم متابولیک رنج میبرند کاهش میدهد.
درون سالادهایی که تهیه میکنید روغن زیتون بریزید و یا اینکه سس سالادتان را با این روغن تهیه کنید. سس سرکه مناسب است. این سس با سرکه و روغن زیتون تهیه میشود.
قبل از دم کردن قهوه نصف قاشق چایخوری دارچین به اضافه کنید
یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش میدهد. اگر اهل قهوه خوردن هستید قبل از دم کردن، نصف قاشق چایخوری به آن، دارچین اضافه کنید. البته میتوانید از این ادویهی خوش عطر در چایتان نیز استفاده کنید.
جو
جو دوستدار سلامت قلب شماست. محققان معتقدند که جو حاوی فیبر حلالی به نام بتاگلوکان است و مصرف منظم آن یعنی یک فنجان و نیم در روز میتواند میزان کلسترول بد را به میزان 12 تا 24 درصد کاهش دهد. اگر دنبال دلیلش میگردید باید بگوییم که این فیبرها در معده، کلسترول را جذب خود میکنند و اجازه نمیدهند که وارد جریان خون شود.
یک روز در میان گریپفروت بخورید
گریپفروت سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میزان کلسترول را کاهش میدهد. اما توجه داشته باشید که گریپفروت جذب خیلی از داروها را با مشکل مواجه میکند. برای جلوگیری از کاهش اثرات دارویی که مصرف میکنید قبل از خوردن گریپفروت با پزشک معالجتان مشورت کنید. سیب نیز منبع خوب پکتین است.
عسل را جایگزین قند، شکر و مربا کنید
پژوهشی که در امارات متحدهی عربی انجام شد نشان میدهد که در افراد سالم، میزان کلسترول و کلسترول ال.دی.ال بعد از مصرف یک نوشیدنیِ حاوی عسل کاهش مییابد؛ اتفاقی که بعد از مصرف نوشیدنیهای حاوی گلوسید نمیافتد.
بعد از شانزده روز مصرف نوشیدنی عسل، میزان کلسترول خوب شرکت کنندهها افزایش و میزان هموسیستئین آنها کاهش یافته است. هموسیستئین، اسید آمینهای است که خطر بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی را بالا میبرد.
انواع لوبیاها
تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و میتوانند به کلسترولهای بد خون چسبیده و آنها را جذب کنند. نیم فنجان لوبیا میتواند مقدار قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.
زنده باد میوه و سبزیجات
مصرف زیاد میوه و سبزیجات برای همه توصیه میشود. اگر دچار کلسترول بالا هم باشید باید مصرف این مواد غذایی را بیشتر کنید.
میوهها و سبزیجات نیز حاوی مقدار زیادی فیبرهای حلال هستند. توصیه میکنیم روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنید تا از فواید بیشمار آنها بهرهمند شوید.
توصیه میکنیم این میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید: سیب، مرکبات، انواع توتها، هویج، زردآلو، آلو بخارا، کلم، سیبزمینی شیرین، گل کلم،بروکلی و بروکسل.
باتشکرازفرستنده ایمیل مذکور
خدایا کمکم کن تا ، به همه لبخند بزنم
********************************
سلام
ممنونم برای حضورتون[گل]
شاد و موفق و سربلند باشین در تمامی مراحل زندگی،
سلام و خسته نباشید
بسیار عالی و مفید بود ، اتفاقاً من دنبال غذاهای پایین آورنده کلسترول بودم ... خیلی ازتون سپاسگزارم بخاطر این پست باارزش . در ضمن ازتون یه خواهش داشتم ، ممکنه غذاهایی که میزان قند خون رو کاهش میده برای افرادی که میزان قند خونشون بین 170-180 است و غلظت خون دارند رو بیان کنید...
بسیار ازتون سپاسگزارم
در ضمن ازتون عذر میخوام اگر کم به نت سر میزنم راستش یه مقدار سرم شلوغه برام دعا کنید ... موفق و سربلند باشید
برای کاهش قندخون باید ازغذاهای استرس زا اجتناب کرد
نان تافتون ولواش وساندویجی وباگت به هیچ وجه نباید خورد
شیرینی قنادی نباید خورد ولی خرما وعسل قندخون را بالا نمی برند من خودم هرروز استفاده میکنم اما اگر بیسکوبیت بخورم شب زبانم سوزن سوزن و دهانم خشک میشه
یک فرضیه این است که علت افزایش قندخون کمبود پتاسیم بدن است که بهتراست ته خیار بوته ای را که تلخ است چون منبع این است خورد بعدهم غذاهای تر مثل لوبیا ها و سیب زمینی و شیر وغیره را که تر هستند باخرما وگردو ...کنارهم خورد تابا سدیم متوازن شود
یک نظرهم این است که علت بالارفتن قندخون کمبود کلسیم بدن است که گاه درد دست و بدن هم بدنبال دارد که بهتراست هرشب ۵عدد بادام بخوریم من خودم این کار را میکنم موثراست
پسته وفندق وچیزهای خشک دیگر چون پتاسیم دارند قندخون را کاهش میدهند من این رادرازمایش ۲ساعته ازمایش کردم بشدت پائین می اید ولی اگر شیرینی بخوری از ۲۰۰میره روی ۴۰۰
بجای چای باید اویشن خورد چون چای سرد و تر است
....
تشکر از زحماتی که برای این وبلاک میکشید
از راهنمایی ها و همینطور جواب کامنت دوستان نیز استفاده میکنیم
تو نور چشم منی